Fontos információk

 iskolasok

Tisztelt Szülők!

A 177/2021 (IV.15.) Kormányrendelet alapján 2021.04.19-től az alsó tagozatos tanulók számára folytatódik a jelenléti oktatás, míg a felső tagozatos diákok 05.10-ig online oktatás formájában folytatják tanulmányaikat.

Azok a szülők, akik továbbra is otthon szeretnék tartani alsó tagozatos gyermeküket a járványhelyzet miatt, írásban kérjenek kikérőt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Kérem, hogy megfontoltan, indokolt esetben éljenek a kikérés lehetőségével.

A járványügyi előírásokat továbbra is szigorúan betartjuk: fertőtlenítés, hőmérés, kötelező maszkhasználat az intézmény területén, belépési tilalom a nem itt dolgozók részére.

Megértésüket és együttműködésüket köszönöm!

Tisztelettel: Molnárné Staub Ildikó

                        intézményvezető

Nőnapi köszöntő

A Botev-iskola férfi pedagógusai készítették ezt a szép kis rajzot a gyönyörű versikével nőnap alkalmából, melyet a tanári egyik táblájára függesztettek ki, így kedveskedve a hölgyeknek.

20210305 085544

Hit- és erkölcstan tájékoztató

A Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 35. § (1) bekezdése alapján 2013. szeptember 1-jétől az állami általános iskolában az erkölcstan óra, vagy az ehelyett választható, az egyházi jogi személy által szervezett hit és erkölcstan óra a kötelező tanórai foglalkozások része. Iskolánk az idei tanévben is lehetőséget biztosít az Országgyűlés által elismert magyarországi egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek bemutatkozására.
A járványügyi helyzet miatt a 2021. március 10-re tervezett hitoktatási bemutatkozó elmarad. Az iskolánkban hit- és erkölcstan oktatását vállaló egyházak bemutatkozó anyagait alább tesszük közzé:

Evangélikus Egyház tájékoztatója

Hit Gyülekezete tájékoztatójavideó ajánlója

Katolikus Egyház tájékoztatója

MAZSIHISZ tájékoztatója

Református Egyház tájékoztatója

Felhívás

Iskolánkban három pedagógusnak pozitív lett a COVID tesztje, ezért 2021.01.27., szerdától az alábbi osztályok karanténba kerülnek:
5.a, 5.b, 6.a, 7.b, 8.a, 8.b 
A karantén utáni első tanítási napjuk 2021.02.01., hétfő.

Ajándék számítógépek

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület jóvoltából három diákunk használt számítógépet kapott, két tanulónk pedig a közeljövőben új laptop birtokosa lesz.
Köszönjük az egyesületnek, hogy felajánlásukkal szebbé tették számukra az ünnepeket, és hozzájárultak, hogy a gyerekek a korszerű eszközök használatával hatékonyabban tanulhassanak.


szgep1   szgep2

Német fotópályázat

A Neue Zeitung „Hogyan ápolod a sváb hagyományokat?” című rajz- és fotópályázatán iskolánk fotós pályázatokkal vett részt, melyek közül Schofhauser Zora (5.c) képét és sorait jelentette meg az újság. 
Zora
Gratulálunk Zorának!

Hibrid oktatás - Pontosítás

Iskolánk 1.c osztálya karanténban van 2020. december 4-ig. Az 5.b, 5.c, 6.a, 6.b, 6.c, 6.d, 7.b, 7.c, 7.d, 8.c felsős osztályok online oktatásban részesülnek, ők nincsenek karanténban.

Hibrid oktatás

Tisztelt Szülők!

2020. 11. 23-án iskolánk pedagógusai koronavírus tesztelésen vettek részt. A szűrés során 6 tanárunk eredménye pozitív lett. Arról, hogy az érintett intézményben milyen intézkedésre van szükség, a járási hivatal népegészségügyi szakemberei döntenek. A döntés alapján november 25-től december 04-ig (első tanítási nap 12.07.) a következő osztályok online folytatják tanulmányaikat:

1.c 5.b 5.c 6.a 6.b 6.c 6.d 7.b 7.c 7.d 8.c

A tanítás a felső tagozaton órarend szerint történik, Teamsen keresztül. A megjelenés a tanórákon kötelező! A készségtantárgyakból  (testnevelés, technika, ének, rajz) nem lesz kontaktóra, ezekből egy-egy projektfeladatot kapnak a tanulók.

Az iskola digitális házirendje ITT megtekinthető. Kérem a tisztelt szülőket, tanulmányozzák át és tartassák be a gyerekekkel a szabályokat.

Együttműködésüket, megértésüket köszönöm!

Tisztelettel: Molnárné Staub Ildikó

Veszprém, 2020. 11. 24.