KÖSZÖNTŐ

"A gyermekek olyanok, mint a virágok. Az egyiket sokat kell öntözni, a másikat csak ritkán szabad. Az egyik a sok napot kedveli, a másik árnyékos helyen is virágzik. Vannak könnyen alkalmazkodók és érzékenyebbek. 
Ha mindegyikkel ugyanúgy bánok, az egyik kivirul, a másik elszárad.

 

Mindegyiknek van levele, szára, virága - hasonlóak, de mégis különbözőek.
Mindegyikük gondoskodásra éhezik, egyéni bánásmódra.
Nem attól fejlődnek, hogy mellettük ülök egész nap,
hanem attól, hogy a számukra
megfelelő gondoskodást kapják.

 

Csak annyit tehetek, hogy megismerem őket, rájövök, hogyan érzik a legjobban magukat a kertemben, a nekik megfelelő, egyéni módon gondoskodom róluk, és gyönyörködöm bennük, ahogyan nőnek, erősödnek, kivirágzanak."

Friedrich Fröbel

Hurrá TÉL!

 
A 2.b osztállyal már kora ősz óta azt tervezgetjük, mi lesz, ha végre esik egy kis hó. A téli szünet előtt aztán, mikor úgy tűnt, megérkezik végre a tél, kész volt a tervünk: mindenki hoz hócsúszkát, és elindulunk a közeli dombokra játszani. Sajnos az idő közbeszólt, és amilyen gyorsan jött, úgy el is olvadt az első hó.
Nem maradt más hátra, várakoztunk. 
Aztán a múlt héten kicsit újra tél lett. Kitűztük hát a napot, amikorra mindenki elhozhatja a csúszkáját. Szerencsénk lett, mert az újabb olvadás előtti utolsó havas napon jókedvvel, és popsi tepsikkel felszerelve elindultunk egy közeli dombra. A gyerekek nagyon élvezték, és a játék végén kipirult pofikkal, vidáman, és persze kicsit fáradtan értünk vissza az iskolába.
Most újra várjuk a havat, és reméljük lesz még alkalmunk a télen hasonló, bulis délutánt szervezni. 

Cikk folytatása

Ügyesek legyetek!

Sok sikert kívánunk minden Boteves nyolcadikosnak holnapra! Ma már ne tanuljatok! Mindent megtettetek a siker érdekében, most már csak egy jó nagy pihenés kell, és holnapra higgadtság, megfontoltság, odafigyelés és egy-két szelet csoki! ;) 

Image result for drukkolás

2019. január 18.

Téli olvasópályázat

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár  által meghirdetett Kertész Erzsébet: A feltaláló- téli olvasópályázatán Becze Zsófia 2. c osztályos tanuló 1. helyezést ért el.

Eredményéhez gratulálunk!

 

Pótbefizetés

2019. JANUÁR HAVI ÉTKEZÉSI DÍJ

(menza/napközi)

PÓTBEFIZETÉSI IDŐPONTOK


2019. január 17. csütörtök
7:00 -11:00
2019. január 21. hétfő
7:00 -16:00

Cikk folytatása