KÖSZÖNTŐ

"A gyermekek olyanok, mint a virágok. Az egyiket sokat kell öntözni, a másikat csak ritkán szabad. Az egyik a sok napot kedveli, a másik árnyékos helyen is virágzik. Vannak könnyen alkalmazkodók és érzékenyebbek. 
Ha mindegyikkel ugyanúgy bánok, az egyik kivirul, a másik elszárad.

 

Mindegyiknek van levele, szára, virága - hasonlóak, de mégis különbözőek.
Mindegyikük gondoskodásra éhezik, egyéni bánásmódra.
Nem attól fejlődnek, hogy mellettük ülök egész nap,
hanem attól, hogy a számukra
megfelelő gondoskodást kapják.

 

Csak annyit tehetek, hogy megismerem őket, rájövök, hogyan érzik a legjobban magukat a kertemben, a nekik megfelelő, egyéni módon gondoskodom róluk, és gyönyörködöm bennük, ahogyan nőnek, erősödnek, kivirágzanak."

Friedrich Fröbel

Botev tánccsoport szereplése


A Veszprémi Gizella Napok rendezvényen május 12-én délután a Petőfi Színházban fergeteges sikerű "Schwabenball" elnevezésű tánccal szerepelt iskolánk 5.c-5.d osztályos tánccsoportja.
Felkészítő tanár: Schmidmajerné Róka Krisztina

 
 
 
 

Holland vendégek a Botevben


A Pannon Egyetem egyik holland partnerintézményének integrált óvodapedagógus-és tanítóképzésében részt vevő hallgatói május közepén ellátogattak Veszprémbe és a mi iskolánkban is hospitáltak alsós és felsős tanórákon egyaránt.
A tanórák után a könyvtárban egy jó hangulatú beszélgetés keretében vendégeink válaszokat kaphattak felmerülő kérdéseikre.
A vendégek és egyetemisták tiszteletére a 8.c tanulói John Lennon: Imagine c. dalát énekelték el. Biszak Sára, Kopházi Nóra, Szuhánszki Emma - szoprán; Kovács Kata, Fóris Hanna, Furda Gréta - alt.
Elektromos zongorán közreműködött: Bojnécz Gábor
 
 
A különleges nap programja:
 

A 2.c osztályos egyik németes csoportja a tanórán játékos, énekes, mozgásos, interaktív feladatokon keresztül mutatta be, eddig megszerzett tudását. Az óra jó hangulatban telt, zárásként pedig a gyerekek egy rövid műsorral készültek, illetve egy német dalt tanítottak meg a vendégeknek.

A 2.b ének órájának végén egy angol dalt, Miss, Miss címmel tanítottunk a vendégeknek játékkal. Majd egy holland dalt tanulhattunk tőlük Welles, Nites címmel. A felvételeket Dóczi-Kasler Katinak köszönhetjük.

A dalok a képre kattintva hallgathatók/nézhetők meg:

 

 

Képek a környezetismeret óráról:


Képek a néptánc óráról:


A többi kép ITT található.

 

Boldogságórák


A 4. b osztályban iskolánk szociális segítői tíz alkalommal tartottak úgynevezett Boldogságórákat. Programjukban a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épülő élménypedagógia módszertanát alkalmazták, amelynek fővédnöke Dr. Bagdy Emőke.

Támogatták a gyerekeket az önismeretük fejlesztésében, a hétköznapi problémákkal való küzdelmükben, a lelki egészségük megóvásában, sőt a szüleiket is bevonták a feladatokba.

Köszönjük a munkájukat!

Cikk folytatása

A gála képei

Készülődés a Hangvillában

Palotás

 

Alsós énekkar

Ovisok tánca

Fekete-fehér tánc

Angolosok

 

 

Az újabb képek hamarosan...

VeszprémFest Rajzpályázat

Iskolánkból az idei évben is lettek díjazott munkák a VeszprémFest részeként az Óváros téren megrendezésre kerülő Rozé, Rizling és Jazz Napokhoz kötődően meghirdetett rajzpályázaton.

A 2019-es „Én Házam – Én Tornyom - Én Városom” rajzpályázat nyertesei:

 

Tűztorony nyertesek:

Kovács Kincső    3.b  osztály     Felkészítő: Kiliánné Guath Viktória

Nagy Virág Anna 8. b osztály   Felkészítő: Vékony Istvánné

Városháza különdíjat kapott:

Fóris Hanna 8.c osztály             Felkészítő: Vékony Istvánné

Május 16-án, a Városháza előtti téren, a nyertes rajzokból összeállított kiállítás megnyitóján, került sor az ünnepélyes eredményhirdetése.  A díjakat Porga Gyula polgármester adta át. Az eseményt követően a szervezők vendégül látták a díjazott diákokat, szüleiket és a felkészítő pedagógusokat.

A nyertes pályamunkák a fesztivál egy-egy napján - a július 5-14. között – lesznek kivetítve az adott épületre, de már mostantól láthatók a www.veszpremfest.hu weboldalon valamint a fesztivál facebook oldalán.

A többi fotó ITT található.

Kecske Kupa Országos Matematika Verseny döntője

A Kecske Kupa döntőjében az 5.d osztály csapata országos 3. helyezést ért el.

Csapattagok:

Bartalus Olivér

Cseke Dénes

Kertész Péter

Pfeifer Dániel

felkészítő tanár: Décsy Dóra

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

 

Marcali Alapműveleti Matematikaverseny

Vörös András 6.a osztályos tanuló május 11-én a Marcali Alapműveleti Verseny országos fordulóján 15. helyezést ért el. Felkészítő tanára Tiszttartó Dávid volt.

  • 1
  • 2