Barangoló Tábor - 2020

A táborról készült videó a képre kattintva tekinthető meg.

 A videóért köszönet iskolánk volt tanulójának, Izer Csabának.

Kirándulás a testvérosztályhoz

2019.10.11-én a 7.d osztály a testvérosztálya meghívására Csömörre kirándult, hogy megismerje iskolájukat. Az igazgató úr szívélyes köszöntése után egy honismereti órán vettünk részt, majd rozmaringot ültettünk. Ezt követően falujárás, akadályverseny következett. Végül a horgásztónál az ottani szülők által sütött süteményekkel kínáltak bennünket.

Reméljük, ez a testvérosztályi kapcsolat tovább erősödik.
 
     

Őszi túra

Hagyományainkhoz hűen idén is osztályonként illetve évfolyamonként megszerveztük az őszi túrát. Szeptember 20-án az idő is kegyes volt velük, így minden tanuló és tanár egy kellemes napot tölthetett együtt.

Álljon itt néhány osztály beszámolója:

Szeptember 20-án a 3.c osztály Barnagra túrázott, ahol megtekinthettük a falu német nemzetiségi helytörténeti kiállítását. A kiállított eszközöket ki is próbálhattuk. A kellemes időben vidáman fociztak, fogócskáztak, játszottak a gyerekek, majd a program zárásaként végigjártuk a Kálváriát, ahol Mária szenvedéseinek stációit ismertük meg.

5. évfolyam:

Cikk folytatása

Ausztriai jutalomkirándulás

Iskolánk nyolcadikos tanulói részt vehettek a Veszprém Megyei Német Iskolaegyesület által szervezett ausztriai jutalom kiránduláson. Az első kép a Mönchhofi falumúzeumban készült, a második a fertő-tavi hajókiránduláson. Biszak Sára, Fóris Hanna, Schofhauser Lia, Szuhánszki Emma 

Barnagi kirándulás

2019. április 2-án a 6.d osztály német népismereti óráját kihelyezett tanulmányi kirándulás keretében valósította meg.

Barnagra mentünk busszal, ahol a polgármester úr és egy néprajzkutató hölgy fogadott bennünket. A hölgy elmesélte a falu németes vonatkozású történetét,majd felmentünk  a Zádorvárat megtekinteni. Később a faluház kiállítása mellett egy múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt,ahol interaktív feladatokat oldottunk meg.

 
A közelgő húsvéti ünnepek történetének felelevenítéséhez megmásztuk az ottani kálváriahegyet és végignéztük a Mária-stációt. Élménydús kiránduláson töltődtünk fel.
 

Városlődi kirándulás

2018 október 12-én az iskola két német nemzetiségi osztálya (2.c és 4.c) Városlődre kirándult. Megtekintettük a Német Nemzetiségi Tájházat, s mintha egy kihelyezett népismeret órán lettünk volna, sok-sok érdekes információval bővíthettük tudásunkat. A gyönyörű időben traktor húzta szekérrel utaztunk a Horgásztóhoz, majd túránk utolsó állomásaként a Kálvária dombját is megmásztuk. Fáradtan, de rengeteg élménnyel vonatoztunk haza Veszprémbe.


 

Határtalanul újratöltve

Három héttel az évfolyamtársak után a 7.A és 7.B osztály is látogatást tett Erdélyben. A kirándulás szeptember 24-én hajnalban indult a stadion parkolóból. A tanulók már rettentő izgatottak voltak, alig várták, hogy átérjünk a határon. Első állomásunk Arad volt, ahol megismertük honismereti vezetőnket, Bálinth Zoltánt. Felkerestük a Szabadság-szobrot, és megkoszorúztuk a 13 aradi vértanú sírja feletti emlékművet. Az idő elég szomorkás volt, folyamatosan esett, így a Vajdahunyad vára programot másnapra időzítettük. Este Déván szálltunk meg, ahol betekinthettünk Böjte Csaba ferences szerzetes által alapított egyik gyermekotthon életébe, és ahol nagy örömmel fogadták az előzetesen összegyűjtött adományainkat.

Cikk folytatása