Kirándulás Balácára

Reggel szokásosan 7:45 re kellett beérni az iskolába, aznap elég borús idő volt. Busszal mentünk Balácára, a Római kori villagazdaságba, ami Nemesvámos mellett van. Amikor megérkeztünk bementünk és mindenkit meg kértek, hogy egy dobozból válasszon egy papírt, amire ráírja a nevét. Amíg ezt mindenki megtette kicsit beszélgettünk Baláca villagazdaság történelméről. Csapatokra osztottak minket, aki amilyen színt választott az abba a csapatba ment, közben elkezdett esni az eső és egyre hidegebbnek lehetett érezni az időt. A különböző csapatok különböző állomásokra mentek. Mivel 5 csapat volt ezért öt állomás, volt szó a Római kori ruhákról, fennmaradt szobrokról, ételekről, csontokról. A foglalkozások végén bementünk a főépületbe, megvártuk mindegyik csapatot, hogy oda visszaérjen, és utána a zuhogó esőben mentünk vissza a buszra. Volt, aki szaladt, volt, aki az esernyő alatt komótosan sétált. Kár, hogy ilyen rossz idő volt és sietni kellett a buszra az eső miatt. 

A beszámolót Kovács Júlia 5.a osztályos tanuló írta

A fotók IDE kattintva tekinthetők meg.

A programról az 5.a osztályosok rajzokat is készítettek, melyeket a képre kattintva tekinthetnek meg.

Húsvéti vásár az Egry oviban

Két év után, 2022-ben ismét értékesíthettük a Diákvállalkozáson készült húsvéti díszeket.
A szomszédos Egry úti Óvodában a vásáron sok szép termék talált gazdára.
Az alkotók nagyon örültek, mikor az ovisok és sokszor a szülők is lelkesen válogattak a kedves kis ajándékok, díszek között.
 
A sikeres vásár további lendületet ad a diákvállalkozás tagjainak a további munkára, a kreatív alkotások készítésére.
 

Pfiffikus

Április 29-èn pénteken a veszprémi Dózsa György Általános Iskolában rendezték meg a Pfiffikus Deutsch macht Spass regionális német nyelvi versenyt az általános iskolák 3-4.osztályos tanulóinak.

A négy fős csapatoknak különböző állomásokon érdekes feladatokat kellett megoldani, valamint egy az egészséges élet témában saját kezűleg készített plakátot prezentálni.A boteves csapat egy" egészségvárat "mutatott be,amiben csak egészséges gyerekek élnek és arról beszéltek,hogy is lehet így élni.
Neumann Flóra, Sóti Zselyke, Muraközy Bogi ès Muladi Bence az előkelő második helyezést érték el.
Szívből gratulálunk nekik!
 

Boldog Anyák napját kívánunk minden Édesanyának!

Anyák napjára

Azt kívánom Anyák napján, 
Édesanyám teneked. 
Mindörökké kössön össze 
bennünket a szeretet!

E szál virág téged dicsér, 
te adtad az életem. 
Féltőn gondoskodsz én rólam, 
Édesanyám, mindenem!

Tudom, majd ha felnövök én, 
neked gyermek maradok. 
Te akkor is úgy nézel rám, 
mint égből a csillagok...

Anyák napján köszöntelek, 
mi mást mondhatnék neked. 
Kívánok jó egészséget, 
hosszú, boldog életet!

Köszönöm, hogy jóra nevelsz, 
és vigyázod léptemet. 
Adok is e virág mellé, 
egy nagy puszit még neked!

- Szuhanics Albert -

Aranybulla800

Április 26-án került megrendezésre az Aranybulla800 történelemvetélkedő a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Általános Iskola könyvtárában.

A házigazda iskolából, a Litéri Református Általános Iskolából, a szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskolából és a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolából érkeztek a tanulók kísérő tanáraikkal együtt.

Cikk folytatása

Bűnmegelőzési tájékoztató

Április 21-én Schmidmajer Árpád, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese, kiemelt főnyomozója tartott 8. évfolyamos diákjainknak bűnmegelőzési tájékoztatót. Tanulóink megtörtént eseteken keresztül szembesültek a fiatalokat érő veszélyekkel, ezek elkerülési módjával. Kifejezetten hasznos és mindenképpen megfontolandó tanácsokat kaptak, megismerkedtek az őket érintő jogszabályokkal, a büntetőjogi felelősségre vonás feltételeivel. Köszönjük a személyes élményeken alapuló beszélgetést, nagyon tanulságos volt!

rendor1

English from a different point of view - Meet the Royal family’s pets

Hetedik osztályosaink az angol királyi család kis kedvenceivel ismerkedhettek egy rendhagyó angol óra keretében. Megtudhattuk hány corgieja van II.Erzsébet királynőnek és hogy Anna hercegnő örökölte édesanyja lovak iránti szenvedélyét. Olvashattunk Vilmos herceg és Kate Middleton imádnivaló cocker spánieljéről, kiderült milyen kutyát fogadott örökbe Meghan és Harry, valamint fény derült arra, hogy mi is az a dorgi. Egy videóban a királyi család séfje bemutatta, hogyan készül a fenséges kutya menü.

angolul, de egy kicsit másképp.

 🙂 Angol nyelvi munkaközösség 🙂