1.c az állatkertben


A vakáció közeledését egy állatkerti kirándulással idézte meg még jobban az 1. c osztály. Minden gyerkőc nagyon jegyzetelt, mert az ott látottakból, és olvasott információkból kis állatkerti vetélkedőt tartanak az utolsó héten.

Cikk folytatása

Találkozó a csömöri testvérosztállyal

Május 25-én a 6.d osztály Budapestre utazott a csömöri testvérosztály meghívására. Osztályfőnökük, Kata néni a budai várban egy interaktív feladatsort állított össze. A két osztályból és csömöri szülőkből alakítottuk ki a vegyes csoportokat. Az olimpiai játszótéren közös játékkal és fagyizással folytattuk a programot. Délután vendéglátóink kikísértek bennünket a Déli pályaudvarra, és búcsút vettünk egymástól. Egy kellemes, élményekkel gazdag szombatot töltöttünk együtt.

Rendhagyó technika óra


A tanév utolsó technika óráját a 2.a osztályosok - rendhagyó módon - az iskola udvarán tartották. 4 fős csoportokat  alakítva, a természetben található anyagok felhasználásával - pl. tobozokból, kavicsokból, száraz ágakból, lehullott falevelekből stb. - labirintusokat építettek. Az elkészült útvesztőket az óra végén bemutatták a többi csoportnak, benne  az ötletes "csapdákkal", a beugratós zsákutcákkal és a helyes, kivezető folyosókkal.

A szokatlan helyszín, a szabadabb légkör, a jókedvű tervezgetés, a változatos anyaggyűjtés és az izgalmas alkotómunka mellett megtanultuk azt is, hogy ez a fajta alkotómunka nem örök értékű, hanem mulandó, de egy tanóra idejére jó szórakozást nyújtott, miközben megdolgoztattuk a fantáziánkat.

Királyok, hercegnők, szentek

Május 20-24-ig Árpád-házi témahetet tartottunk az ötödik évfolyamon. Papírrózsák és liliomok készültek technika órán, rajzoltunk középkori régészeti emlékeket. A nyelvi órákon az Árpád-ház európai kapcsolatairól tanultunk, és készült egy francia nyelvű kisfilm is. Gárdonyi Géza: Isten rabjai című regényének részletét dolgoztuk fel irodalomból. Mindezt annak apropóján, hogy épp 777 éve született a városunkban nevelkedő Szent Margit. Az osztályok csapatai történelmi totót is megoldottak, tablót állítottak össze és mondákon alapuló jeleneteket dramatizáltak.

Pénteken Tornavölgyi Krisztián atya fogadott minket a Szent Margit templomban. Hallhattunk a templom építéséről, megtekintettük az oltár mögött őrzött Margit-ereklyét. Bojnécz Gábor tanár úr orgonakíséretével közösen elénekeltünk egy Margitról szóló éneket. Ezután a Várban a csapatok érdekes emlékeket fedezhettek fel Koncz Ilona tanárnő jóvoltából, a Margit-romoknál pedig Tiszttartó Dávid tanár úr a középkor szuperhőseiről beszélgetett velünk.

Az iskolába visszatérve Herczeg Balázs tanár úr vezetett történelmi sorversenyt a sportpályán. Végül a jelenetek kerültek sorra. Színpadra lépett István király, Lehel vezér, Szent Erzsébet, és még sok híresség. A csapatok sportszerűen, kiváló hangulatban vetélkedtek.

Osztályonként a legjobbak szeptemberben a Margit-szigetre kirándulhatnak. A nyertes csapatok: Ispán a király (5.a), Táltosok (5.b), Árpád-házi királyok (5.c), Szentek (5.d).

Köszönet a tanároknak a felkészítésért, a diákoknak a nemes versengésért!

A témahétről részletesen a képre kattintva találnak beszámolót:

Art-i-csóka kiállítás

Az iskola Art-i-csóka Tehetséggondozó Műhelyének kiállításáról cikk jelent meg a veszprémi Naplóban:

A kiállításról megemlékezett a Veszprém TV is:

Egyre szépül a Botev!


Köszönjük szépen a Botev iskola szülői munkaközösségének, valamint az udvar rendezésben aktívan részt vevő kedves szülőknek, hogy munkájukkal, szabadidejük feláldozásával segítik intézményünk megújulását!

Molnárné Staub Ildikó