Iskolánkban járt a Kabóca Bábszínház

 

A Kabóca Bábszínház két színésze fogadta alsó tagozatos diákjainkat a ,,B” épület tornatermében. A színészek a kutya-macska barátságról játszottak mesés darabokat, melynek főszereplői Miáú és Vaú voltak. A gyerekek élvezték az előadást, jól szórakoztak, olykor vidáman nevettek.

A mesék után a színészek interaktív beszélgetést kezdeményeztek, melynek keretein belül a barátságról beszéltek diákjainkkal.

 

 

 

Boteves diákok a Petőfi színház nagyszínpadán!

 
Zene-tánc-színház-több száz néző-FIATALOK! Hétvégén VIFI-FESZtivál került megrendezésre  veszprémiekkel, fiatalokkal, fesztiválra látogatókkal!
A program zárásaként bemutatták a gyermeki szeretet példázatát bemutató, A két Lotti című előadást,melyben Panna és Zsófi is játszottak.
Gratulálunk a két tehetséges gyerekszínészünknek!

Szól a csengő, tiszta hangon

“Szól a csengő, tiszta hangon,
Gyertek, gyertek, gyerekek!
Vár a pad, és vár a tábla,
táskát tartson kezetek!

Szép a táska, bőre sárga,
benne a sok könyv, füzet,
sarokban a cserépkályha,
télen ad majd jó tüzet.

Szól a csengő, gyertek, gyertek!
Jöjjetek kicsik, nagyok!
Iskolánknak kapujából,
még egy nagyot kongatok.”

Iskolánkba látogattak a cserkészek

Nagy örömmel vettek részt iskolánk alsós tanulói a cserkész bemutatón. A gyerekek a sok-sok játék, éneklés közben azt is megtudhatták, hogy miért jó cserkésznek lenni, miért jó ehhez a közösséghez tartozni. Köszönjük az élménydús bemutatót! 

 

Diákvállalkozás szakkör 2022-23

Vannak ötleteid?                                

Szeretsz kézműveskedni?

Szeretnéd hasznosan tölteni a szabadidődet?

Szeretnéd vásárokon árulni az elkészült alkotásaidat?

 

Ha igen, a Diákvállalkozás szakkör Neked való! 

 

Ha érdekelnek a részletek, gyere el az alakuló megbeszélésre 2022. szeptember 5-én, hétfőn a 3. szünetben, az ebédlőbe!

Az ingyenes szakkör hétfőnként 14:00-től 15:30-ig tart.

(bővebb információ: http://botev.hu/index.php/oktatas/szakkorok/181-jam-diakvallalkozas)

 

Várlak Benneteket! :)   Erika néni (Vékony Istvánné)

Tanévzáró, ballagás 2022

Iskolánk 2022.06.17-én tartotta a tanévzáró ünnepélyt és a végzősök ballagását. A hetedikesek nevében Vörös Dorottya 7.a osztályos tanuló köszönt el a 8. osztályosoktól. A végzősök gondolatait Gyimesi Luca a 8. c – ből tolmácsolta búcsúbeszédében, majd a 8. osztályos kitűnőket tapsolhattuk meg.

A Diákönkormányzat díjakat Molnárné Staub Ildikó igazgató asszony két végzős tanulónak,  Segesdi Zinának és Molnár Ilonának adta át.

A Botev emlékplakettet azok a nyolcadik osztályos tanulók kaphatták meg, akik nyolc éven át mindvégig kimagasló teljesítményt nyújtottak.

A matematika és német nyelvi országos versenyeredményeket is hosszasan kellett sorolni, hiszen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak diákjaink.

Az idei tanévben számos művészeti versenyben is nyertek díjat tanulóink.

A részletes eredmények megtalálhatók az iskola honlapján.

Megtekinthettük a 4. c osztályosok ("Edelweiß Tanzgruppe") előadásában a városlődi Német Nemzetiségi Kulturális Versenyen kiemelt arany minősítést nyert győztes összeállítást.                            

A 2021-2022-es tanévben rendkívüli eredmények születtek:

  • Az iskola összes diákjának tanulmányi átlaga 4,64 lett
  • Igazgatói dicséretben 145 fő részesült
  • Kitűnő eredményt 160 diákunk ért el, ami tanulóink 24 %-át jelenti.

 

Az igazgató asszony megköszönte a Szülői Munkaközösség lelkiismeretes munkáját, hiszen a tanév során a gyerekek és a pedagógusok is mindig számíthattak a segítségükre.

A tanév zárását ismét a végzősök által előadott, immár boteves hagyománnyá vált,  sokak szemébe könnycseppet csaló Palotás tánc koronázta meg. Az ünnepélyen előadott mindkét táncot Schmidmajerné Róka Krisztina tanította be.

Ez a nap, az utolsó nap az iskolában, a végzősöknek minden bizonnyal olyan emlék lesz, melyre majd a többi iskolai élménnyel együtt szívesen gondolnak vissza.  

Az ünnepségen, Vékony Istvánné által készített képekből, videókból összeállított galériát, ide kattintva lehet megtekinteni.

 

 

Pályaorientáció - 6.c

A 6.c-sek pályaorientációs nap keretében a Pannon Egyetemen jártak. A vegyész kobold egy napja c. előadáson érdekes és látványos kémiai kísérleteket láttak, majd madártani megfigyelésre kísérhettek egy fiatal kutatónőt.