Pénzhét

 

Magyarország 2015-ben kapcsolódott be a nemzetközi pénzhét programba. Iskolánk azóta minden évben aktív résztvevője a rendezvénynek. Mindig más téma van középpontban. Eddig foglalkoztunk a  családi költségvetéssel,  a megtakarításokkal, a pénzügyi tervezéssel, a  hitelekkel. Az idén a befektetések kerültek előtérbe. 

A szakértők által írt anyag tökéletesen illeszkedik az adott korosztályokhoz. A játékos, interaktív feladatokon keresztül a diákok észrevétlenül sajátítják el az alapvető pénzügyi ismereteket.

Az idei 2019-es tanév már harmadik alkalom, hogy munkánkat banki önkéntes segítette, így három osztály tanulói is rendhagyó tanóra részesei lehettek.

A Veszprém TV rövid összefoglalóját lehet megtekinteni a következő linken:

https://youtu.be/eSTBcP97cHg?t=419

Vékony Istvánné

Ovisuli képekben

Március 12-én az iskolába készülő gyerekek találkozhattak a leendő elsős tanító nénikkel. Az ovisuli délutánján mindhárom osztályban játékos, kreatív foglalkozáson vettek részt a gyerekek. Dalokat, versikéket tanultak, kipróbálhatták az interaktív táblát, feladatlapokat oldottak meg. A foglalkozás keretében a nagycsoportosok pillangót, macit és kokárdát is készítettek, így minden kisgyerek emlékkel a kezében és élményekkel a szívében mehetett aznap haza. 

Kállay Tamás fényképeiből készült válogatásért kattintson a fenti képre. 

A három alkalomból álló foglalkozássorozat lehetőséget ad arra, hogy a szeptemberben iskolába lépő gyermekek és szüleik megismerjék az iskola épületét, leendő osztálytermüket, osztálytanítójukat, ezáltal az iskolába lépés örömteli legyen.

Nemzeti Ünnep


Iskolánkban március 14-én ünnepeltük az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapját. A 4.B osztály tanulói elevenítették fel az egykori eseményeket. Felkészítő tanáraik Nagyné Jakucs Erika, Kungli Klaudia és Dr. Bojnécz Gábor voltak.

A műsor felvétele ITT található.

Cikk folytatása

Hirdetmény - leendő elsősök szüleinek

 

Tisztelt Szülők!

A beiratkozáskor kérjük, hozzák magukkal a fent felsoroltakon kívül az iskolai honlapról letöltött nyilatkozatokat is kitöltve.

Ezzel a beiratkozás folyamatát könnyítik, hisz így nem a helyszínen kell kitölteni ezeket.

A DOKUMENTUMOK/Beiratkozás menüpont alatt lesznek elérhetőek április elsejétől.

Az együttműködést köszönjük!

Még a slagból is zene szólt!

Február 27-én délelőtt a negyedikesek és a felső tagozat hangversenyre látogatott a Hangvillába. A Filharmónia Magyarország szervezésében a Savaria Rézfúvós Együttest hallgattuk meg. Az öt muzsikus a zenetörténet századain kalauzolt végig minket az őskortól napjainkig. Robi, az ősember a szemünk láttára találta fel a ritmust, és egy odvas fából fúvós hangszert készített. Marcus Aurelius egyik katonája, Gorombusz katonai szignálokat játszott kezdetleges trombitáján. Őt Till Susato, a reneszánsz zeneszerző és a klasszika mestere, Mozart követte. A romantikus lelkület Muszorgszkij művében, az Egy kiállítás képeiben és Bizet: Carmen című operájában dobogtatta meg a szívünket. Ezután jött a címben beígért csoda: tényleg lehet a kerti slag és egy műanyag tölcsér segítségével trombitálni, kürtözni vagy épp tubázni! Vidám, szellemes, ugyanakkor érdekes és tartalmas műsor volt.

 

Narrenkappe

Az 5. évfolyam németes osztályaival a farsangi hagyományokról tanultunk. Ehhez kapcsolódóan készítettünk egy úgynevezett "Narrenkappe"-t. A gyerekek örömmel készítették el a kalapokat, tetszett nekik, hogy kicsit a farsangi bolondok bőrébe bújhattak. 

Művészetek találkozása


Kihasználva az első tavaszi napsütést közös programon vettek részt a Kökény-kék és a Fotószakkörösök. Két hete a művészetisek joghurtos dobozokba töltöttek vizet, majd krepp-papírral és temperával megszínezték. Az alkotások a fagyasztóba kerültek és várták a szerdai "kivégzést". A foglalkozás lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek megtapasztalják az alkotások mulandóságát, a jelen megismételhetetlenségét (kivéve, ha lefotózzuk). :)

A többi fotó ITT található.