“Őszi Balaton” projektdélután

„A Balaton mentén az őszidő egy csodálatos költemény, a tóról és az erdőkből halk léptekkel jön elő a boldog elmúlás gondolata, a tihanyi kecskék az égboltozaton legelésznek, és méla csendben a magyar ősz sóhajt…”

 Krúdy Gyula

 

A napközis csoportok egy szívmelengető napsütötte októberi napon, “Őszi Balaton” témában projekt-délutánt tartottak.

Szebbnél szebb papír halacskák készültek színes papírból illetve wc-papír gurigákból. Ezenkívül szép számban születtek olyan alkotások is, melyeket a balatoni szőlőhegyek, tóparti szüretek, szüreti fesztiválok ihlettek. A gyerekek változatos és meglepően kreatív technikákkal ábrázolták a Balatont. Volt aki viaszkarccal, mások színes ceruzarajzokkal, ismét mások pedig vízfestékkel ábrázolták a hullámzó vízfelszínt, de olyanok is akadtak, akik csodálatos meleg színekben pompázó, őszi falevelekkel tarkított tájképet festettek.

Az alkotói tevékenység közben hangulatos őszi dallamokat és verseket hallgattak, valamint rövidebb természetfilmeket tekintettek meg a tónál gyülekező madarakról. Szüretről, borászatról, mint mesterségről, a tihanyi gardahalászat hagyományairól beszélgettek, végül pedig Egry József, a Balaton festőjének munkásságát és alkotásait ismerhették meg a gyerekek.

Az elkészült munkák az osztálytermekben valamint az ebédlőben kerültek kiállításra.

Az osztályok alkotásait a képre kattintva tekinthetik meg.

 

  • /index.php/oktatas/918-oszi-szunet-2021
  • /index.php/oktatas/371-a-karib-tenger-es-a-zene-hullamain