Művészetek találkozása


Kihasználva az első tavaszi napsütést közös programon vettek részt a Kökény-kék és a Fotószakkörösök. Két hete a művészetisek joghurtos dobozokba töltöttek vizet, majd krepp-papírral és temperával megszínezték. Az alkotások a fagyasztóba kerültek és várták a szerdai "kivégzést". A foglalkozás lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek megtapasztalják az alkotások mulandóságát, a jelen megismételhetetlenségét (kivéve, ha lefotózzuk). :)

A többi fotó ITT található.


Valentin Nap


Immár 4. éve - hagyományosan - február második hetében ünnepeljük a Valentin Napot. A tanulók egy héten keresztül írhatnak kedves (szerelmes vagy baráti) üzeneteket, jókívánságokat társaiknak. Pénteken Cupido (Balogh Botond - 8.b) és segítői (Balogh Boglár Alíz és Dézsi Barbara - 8.b) eljuttatták az üzeneteket a címzettekhez.

Cikk folytatása

Meghívó Viki néni önálló kiállítására

Guath Viktória kiállításának megnyitójára várjuk az érdeklődőket az EKMK Március 15. úti Könyvtárába 2019. február 21-én, csütörtökön 17 órára.

A tárlatot megnyitja: Fábián László grafikusművész

A kiállítás megtekinthető március 28-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

A megnyitón fényképfelvételek készülhetnek.

Farsang az alsóban

Az idei tanévben február 9-én került megrendezésre az alsósok farsangja, délelőtt az 1. és 3. osztályok, délután pedig a 2. és 4. évfolyam mulatott. A program a nyolcadikosok palotásával kezdődött, majd ezt követte a felvonulás. Nagyon sok ötletes jelmez készült idén is!

Néhány osztály közösen és páran egyénileg is készültek műsorral.

Az édesszájúakat finomságok tárháza csábította a büfébe. Az osztályonkénti tombolasorsolásról senki sem távozott nyeremény nélkül. A bál végén nyugtázta gyerek-felnőtt: "Jó volt, szép volt! Jövőre veletek ugyanitt!" 🙂
 
A 2. a osztály műsora ITT tekinthető meg :) Köszönjük a videót Balogh Andrásnak.
 

Cikk folytatása

Palotás tánc

Iskolánkban régóta hagyomány, hogy a farsangi mulatságot a nyolcadik osztályos tanulók Palotás tánca nyitja meg.

Idén - az elmúlt évekhez hasonlóan - olyan sokan szerettek volna táncolni, hogy két csoportban mutatták meg tánctudásukat a tanulók.

A táncokat Schmidmajerné Róka Krisztina tanárnő tanította meg a végzősöknek.

A táncokat itt tekinthetik meg: I. csoport - II. csoport

A videófilmeket Guzmits Viktória tanárnő készítette.

Múzeumpedagógiai foglalkozás


Január 30-án (szerdán) az Art-i-csóka Tehetséggondozó Műhely tagjai a veszprémi Csikász Galériába látogattak. Itt megtekintették Hegyeshalmi László kiállítását, majd Környei Ágota múzeumpedagógus segítségével alkottak. A foglalkozáson mindössze három színt (kék, sárga, pink) használhattak. A délután gyorsan és nagyon vidáman telt.

Cikk folytatása

Ügyesek legyetek!

Sok sikert kívánunk minden Boteves nyolcadikosnak holnapra! Ma már ne tanuljatok! Mindent megtettetek a siker érdekében, most már csak egy jó nagy pihenés kell, és holnapra higgadtság, megfontoltság, odafigyelés és egy-két szelet csoki! ;) 

Image result for drukkolás

2019. január 18.

Meditáció

A mai rohanó világban egyre inkább szükséges, hogy egy kicsit lecsendesítsük, megnyugtassuk a gyerekeket, figyelmük irányítására, összpontosításra tanítsuk őket. A képen a 7.d osztály karácsonyi szív témájú meditációja, valamint egy osztályfőnöki óra légzésmeditációja látható. A gyerekek élvezik és kérik, hogy minél gyakrabban meditáljunk.

Karácsonyi meditáció