Önkéntesség világnapja


December 5-én ünnepeljük az Önkéntesség Világnapját. Ebből az alkalomból a boteves Art-i-csókák (Botev művészeti tehetséggondozó műhely neve) karácsonyi tárgyakat, képeslapokat készítettek az Új Nemzedék Központban, majd az elkészült alkotásokat kivitték az adventi vásárba, adománynak. A befolyt pénzt a Bébi Korszülött Mentő Alapítvány javára ajánlja fel az Új Nemzedék központ.

Az Adventi időszak idején, pénteki napokon a központ munkatársait és önkénteseit megtalálhatók a Karácsonyi vásárban (a szarvassal szemben, 4-es pavilon), ahol lehet hozzájuk csatlakozni! A hét többi napján a Közösségi térben készítenek (a mai naphoz hasonlóan) ajándékokat, ahova szintén lehet csatlakozni. 

Örülünk, hogy részesei lehettünk egy ilyen fantasztikus kezdeményezésnek!

Cikk folytatása

Advent

December 1-jén, advent első vasárnapja előtti szombati munkanapon hasznosan töltöttük az időt.
Első órában az alsó tagozat, második órában a felső tagozat gyűlt össze az iskola tornatermében egy meghitt, közös éneklésre.
Az adventi időszakot immáron hagyományosan angol, német, francia illetve magyar nyelven megtanult énekekkel nyitottuk.
A megható pillanatokról készült felvételt ide kattintva tekinthetik meg.

 

Botevesek rajzoltak az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt bemutatóján

A 2017-2018-as tanévben több tanulónk díjazott lett a VeszprémFest  rajzpályázatán. Felkészítő tanárok Vékony Istvánné és Zongor Klára voltak.
Szeifer Hanna (7.c) és Máthé Mihály (8.c) két másik diák mellett, lehetőséget kaptak, hogy alkotásaik ismét közönség elé kerülhessenek.
 
2018. november 8-án,  pénteken, Porga Gyula polgármester benyújtotta  Veszprém pályázati dokumentációját az  Európa Kulturális Főváros 2023 projektre. Ezen alkalomból megrendezett sajtótájékoztató ideje alatt hasonlóan a VeszprémFest rajzpályázatához, most a húszemeletes rajzát díszítette ki a két diákunk.  A rajzokat meg lehet tekinteni a Hangvilla épületében.
 
A fotókat Domján Attila készítette.

 

X. Botev Kupa - Sztoján Hanna emlékverseny

November 25-én kerül megrendezésre a X. Botev Kupa - Sztoján Hanna emlékverseny a Vetési Gimnázium tornacsarnokában.

A 10 órakor kezdődő tornaversenyre az ország minden részéből érkeznek csapatok, iskolánk három csapattal indul a megmérettetésen.

Sok szeretettel várjuk iskolánk tanárait, tanulóit és az érdeklődő szülőket! 

Márton nap

Iskolánk 2.c osztályos tanulói, Sáriné Szirbek Ágnes és Pap-Néninger Melinda tanítónőkkel az Egry úti óvodába látogattak, ahol az óvódásokkal együtt ünnepelték meg Márton napját. Az óvódások műsorát az iskolások énekkel, Dr. Bojnécz Gábor pedig harmonikaszóval kísérte. A műsort egy libakereső játék követte, mely során a gyermekek az udvaron elrejtett libák nyomába eredtek, jutalmul pedig perecet kaptak. A megemlékezés lámpás felvonulással és közös énekléssel zárult.

Cikk folytatása

Véradás

2018. november 15-én (csütörtökön) iskolánkban az A103-as teremben véradás lesz 14:00-18:00 között.

Várjuk a szülőket!

A Vöröskereszt felajánlásával most is egy tálca sütemény a legnagyobb számban képviselt osztály nyereménye.

HALLOWEEN-PARTY

Iskolánk hagyományaihoz híven az angol nyelvet tanuló diákok számára ebben a tanévben is megrendeztük szokásos Halloween-napi vetélkedőnket.  Az október 25-i borzalmas délutánra közel 111 negyedikes, ötödikes és hatodikos diákunk jött el versenyezni, a szervezésben és lebonyolításban pedig kollégáink mellett segítségünkre voltak hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink is. Az ijesztően rémséges feladatok megoldása után szülői felajánlásoknak köszönhetően a jelmezes sokaság egy kis falatozással zárta a mulatságot.

Az eredmények a következők lettek:

4. évfolyam:  

I.          Black Cats (Felsőörs)

II.        Trick or Treat (4.a)

III.       Spooky Skeletons (4.a)

5-6. évfolyam:

I.          Iron Skeletons (6.b)

II.        Friday the 13th (6.a/1)

III.       Bat Girls (6.b)

Különdíj a nagyszerű szereplésért és a csodás menetlevélért:

Spooky Skeletons (4.a)

Monster Scaries (4.b)

Rock Star Skeletons (Felsőörs)

Friday the 13th (6.a/2)

 

Köszönjük a részvételt minden versenyzőnek, minden segítőnek. Bízunk benne, hogy jövőre újból találkozunk. Addig is:

Happy Halloween!

2018.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2