Álmok Álmodói 20

Iskolánk 6.c osztálya jan.10-én Budapesten Az Álmok Álmodói 20 kiállításra utaztak, ahol csodás élményekkel gazdagodtak.

Kézműves nap

Idén az utolsó tanítási napon a diákok kipróbálhatták kézügyességüket. Sokféle foglalkozás közül választhattak. Készíthettek manót, rénszarvast, gömb- és fadíszt. Fűzhettek gyöngyből angyalkát, filcből díszeket és könyvjelzőt, papírból képeslapokat és hópelyheket, spatulából házikókat. Nagy sikere volt a szerencsehozó ásványfának is.  Azért a pocakokra is gondoltunk. Az éhesebb tanulók kókuszgolyót és kekszházakat csináltak és ettek meg. A karácsonyi illatról a szegfűszeges narancs és gyertyás fizikai kísérletek gondoskodtak. A kevésbé kreatív gyerekeknek lehetőségük volt sportolni vagy társasjátékozni is. A jó hangulatot az iskolarádió karácsonyi összeállítása is fokozta. 

Ezúton szeretnénk minden kedves tanulónknak, szüleinek és hozzátartozóinak Békés Karácsonyt és élményekben gazdag Új Esztendőt kívánni!

A Botev iskola tantestülete

A fotók a képre kattintva tekinthetők meg:

Christkindl Hárskúton

Iskolánk 7.c-s tanulói Hárskúton, a Mézeskalács kiállításon, egy gyönyörű, illatos helyszínen adták ma elő a Christkindl játékot. Köszönjük Horváth Józsefné Erzsi néninek, hogy megtanította a lányoknak az énekeket! A Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének, Eich Máriának pedig köszönjük, hogy az EKF pályázati támogatást a ruhák és kellékek beszerzésére fordította!

Sajnos többen megbetegedtek, így messze nem teljes létszámban léptünk fel, reméljük, hogy az iskolai karácsonyi műsorig mindenki meggyógyul!
Nagyon hangulatos délután volt, jó szívvel ajánljuk a kiállítás megtekintését minden érdeklődőnek!

Veszprémi Advent

Szívmelengető, kedves karácsonyi műsorukkal csaltak mosolyt a zuhogó esőben álló nézők arcára a 3. c osztályos gyerekek a Veszprémi Advent belvárosi színpadán. Lucázást és újévi köszöntőket adtak elő Schmidmajerné Róka Krisztina közreműködésével.

Cikk folytatása

Éves beszámoló (Veszprém Megyei Német Iskolaegyesület)

Iskolánk a székhelye a Veszprém Megyei Német Iskolaegyesületnek, mely a tanév során továbbképzéseket, tanulmányi kirándulásokat szervez a megye német nemzetiségi iskoláinak egyaránt. Az év vége közeledtével tekintsék meg képes beszámolónkat 2022-es év eseményeiről. A programok megvalósulását a Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő, valamint a Bund Ungarndeutscher Schulvereine támogatásai tették lehetővé! 
 
A PPT prezentáció ITT megtekinthető!
 
 
 
 
 

Állatvédelmi témahét: adventi gyűjtés a Veszprémi Állatvédő Egyesület számára

Tóth Dänhardt Korina 7.c-s tanulónk kezdeményezésére iskolánk diákjai sok adományt gyűjtöttek az állatmenhely lakói számára. A gyűjtés motorja Korina volt, aki nővérével és osztálytársaival kézzel készített plakátokat gyártott, az iskola különböző épületeiből szorgosan gyűjtötte a behozott tápokat, almokat, takarókat, játékokat. Az adományokat és a szorgos lányokat két szülő vitte el az Állatvédelmi témahetünkön az Állatvédő Egyesület telephelyére. Nekik is köszönjük a segítséget!

 
A képen: Schofhauser Zora, Tóth-Dänhardt Vivien, Tóth-Dänhardt Korina, Keöves Lujza, Szokoli Janka, Pintér Dóra és Fóris Naomi