Ruhagyűjtés

Iskolánk az előző évekhez hasonlóan ismét csatlakozott a sulizsák programhoz, és ruhagyűjtési akciót szervez 2022. október 4-én, kedden.

Kpernykp 2022 10 03 102555 

Kérjük, hogy akinek van otthon felesleges, a megadott szempontoknak megfelelő ruhaneműje, az gyűjtse össze, és juttassa el iskolánkba!

A gyűjtés napján reggel az iskola 3 épületének előterében kérjük elhelyezni a zsákokat reggel 7:00 és 8:00 között!

Ne szemétkedj! – avagy, áprilisi öko-hírek

Az idei április nagyon „ökosra” sikeredett, amikor iskolánk diákjai egy nagy szemét-projekt részesévé válhattak.

Az alap ötlet az volt, hogy felhívjuk a városban élők figyelmét az egyre elszaporodó illegális szemétlerakókra, melyek sokszor a közvetlen lakókörnyezetünket is rombolják. A kukák mellé kirakott bútorok, matracok, veszélyes hulladékok zavarják a gyerekeket is. Erre a problémára kerestünk megoldásokat. Az egyik az volt, hogy rajzokkal hívjuk fel a városban élők figyelmét az illegális szemétlerakás hátrányaira. Több osztályban is remek rajzok készültek, melyeket átadunk a VKSZ-nek, akik megígérték, hogy az együttműködésünk keretében sokszorosítani fogják azokat és elhelyezik a város különböző pontjain. Az összes rajz ide kattintva megtekinthető.

  

 

A másik ötletünk az volt, hogy saját magunk is összeszedjük, amit tudunk, ezért kicsik-nagyok elindultak, és az iskola közvetlen és távolabbi környezetében szemetet szedtünk– nem is keveset! Ehhez a szükséges zacskókat a Zöld Bakancs Túraklub, az elszállítással járó plusz terheket pedig a VKSZ Zrt. biztosította, melyet ezúton is köszönünk nekik! A szemétszedésen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Mindezekről a Fenntarthatósági Témahéten megrendezett Zöld Diákparlamenten (2022. április 27.) tartott remek prezentációt Vörös Dorottya és Juhász Ákos, 7.a osztályos tanulók a Megyeházán, a város ökoiskoláinak képviselői előtt, nagyon nagy sikerrel.

 

A másik előadónk Furda Botond, 8.d osztályos tanuló volt, aki segített a 7.a osztály „Tudatos vásárló vagy?” című pályázatában, melynek egyik része egy online kérdőív kitöltése és a válaszok kiértékelése volt – ehhez hívtuk segítségül Boti tudását. A második feladat egy tudatos vásárlással kapcsolatos faliújság megalkotása, a harmadik feladat pedig egy gondolattérkép készítése volt ugyanebben a témában. A pályázat annyira jól sikerült, hogy végül első helyezést ért el az osztály, megnyerve ezzel a fődíjat, egy 30.000 Ft-os Decathlon utalványt.

 

Az osztálynak, az előadóinknak ezúton is sok szeretettel gratulálunk!

Felkészítő tanárok: Guzmits Viktória, Csere Anita

 

Tanári siker

A sikereknek mindig nagyon örülünk. Diákjaink sok tanulmányi, és egyéb versenyen jeleskednek.

Azonban megesik, hogy pedagógusainknak is lehetőségük nyílik megmutatni tehetségüket. Ez történt most is, mikor a Bakony Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület által kiírt "Változó évszakok (az időjárás és éghajlat szerepe életünkben)" című fotópályázaton Györgyné Dankó Katalin tanítónő első helyezést ért el a pedagógusok kategóriájában. A remek felvételhez és a szép eredményhez szívből gratulálunk Kati néninek! 

 

Őszi papírgyűjtés eredménye

Az iskola összesen 11.560 kg-t gyűjtött.
 
Alsó tagozat:
1. helyezett 2.a osztály
2. helyezett 1.c osztály
3. helyezett 1.a osztály
 
Felső tagozat:
1. helyezett 5.a osztály
2. helyezett 7.a osztály
3. helyezett 8.c osztály
 
A többi osztály ne csüggedjen! Tavasszal újra lesz papírgyűjtés.
 
 

Őszi RUHACSERÉRE fel!

 
Gyere, frissítsd fel a ruhatárad és szolgálj egy jó ügyet egyszerre 🤩
A csere INGYENES.
Most hozz mindent, amit kiszórnál, mert nincs korlát a mennyiségben! 😉
Amit hozol tedd le a megfelelő asztalra (gyerek, női, férfi szét lesz választva)
és menj keresd meg a ruhatárad legújabb darabját!
2021.09.22-én délután a BOTEV Iskola udvarán (eső esetén tornateremben) tartunk ruhacserét, melyre hozhatsz minden, ami TISZTA és:
👍 Női, férfi és gyerek ruhadarabok
👍 Összepárosított cipők (ezeket kérjük cipőfűzőjüknél vagy más módon összekötni)
👍 Kézitáskák
👍 Sapkák, kalapok, sálak
👍 Fehérnemű, zokni
👍Lepedő, függöny, törölköző
👝👜🎒🥿👢👟🥾🧥🥼👚👕👖🩳👔👗👘🎩🧢👒
EZEKET NEM TUDJUK ELFOGADNI BEGYŰJTÉSKOR
❌ Paplan, takaró, párna
❌ Szőnyeg, fürdőszobai szőnyegek
❌ Szakadt, lyukas, koszos, nedves darabok
❌ Munkaruházat
❌ Textil darabok, anyagdarabok
❌ Nem kész ruhák
A csere után a megmaradt ruhákat becsomagoljuk és a helyszínt adó BOTEV iskola a sulizsák program keretében adja tovább felelős kezekbe! 😇
Fontos, hogy minél több jó minőségű adomány érkezzen ☝️, mert az iskola pénzt kap a mennyiség után, amit fejlesztésre fordít 🤩👏
A ruhák állapotát ellenőrizni fogjuk, hogy a csere gördülékeny legyen!
Adományokat ezen a héten, előzetesen egyeztetett időpontban a Feltöltő Pontban is leadhattok, ha a cserére nem tudsz eljönni!
Emiatt írj üzentet a Feltöltő Pontnak 🙂
Megosztássokkal segítheted a csere és az adománygyűjtés sikerét, amit ez úton is köszönünk! ❤
 
https://www.facebook.com/events/604764373878172/?ref=newsfeed

 

A felhők fölött mindig süt a nap

"Kedden sem befolyásolja légköri front időjárásunkat. Napközben gyenge délnyugati szél fúj, több órás napsütésre számíthatunk." - írta a VMeteo oldalán Takács Lajos a hajnali időjárás-előrejelzésében kedd reggel.

Nem sokkal később már az ötödikeseknek tartott rendhagyó természetismeret órát, segítve munkánkat és a gyerekek megszerzett tudásának rendszerezését. A gyerekek kíváncsian hallgatták Lajos történeteit a hajnali csapadékmérés mikéntjéről, a saját tervezésű "tányéros" árnyékolóról és láthatták, milyen, amikor valaki igazán szereti a munkáját.

Cikk folytatása

Sikeres ruhagyűjtés

Az iskola történetében már második alkalommal hirdettük meg a Sulizsák Kft. közreműködésével a ruhagyűjtési akciónkat. Ismét várakozáson felüli eredményt értünk el, a kisteherautónak többször is kellett fordulnia az összegyűjtött zsákokkal. A teljes mennyiség 3132 kg lett. Az így befolyt összegből az idén tavasszal reményeink szerint elkészülhet a mezítlábas ösvény az iskola nagy udvarán.

Köszönjük mindenkinek a segítségét és a gyűjtésbe fektetett munkáját!