Heti könyvajánló

Ezen a héten a megyei könyvtár nálunk kikölcsönözhető könyvei közül Kertész Erzsi két regényét szeretnénk nektek ajánlani.
Kertész Erzsi a mai magyar kortárs gyermekirodalom egyik jeles képviselője, a kicsiktől a kamaszokig minden korosztály számára ír izgalmas, fordulatos történeteket.
Könyvtárunkban két könyvét találhatjátok most meg, a Ne parázz! című kötetet a Göröngyös Úti Iskola sorozatból és a Panthera című regényt.

konyvek
A Göröngyös Úti Iskola sorozat egy általános iskola alsó tagozatos osztályában játszódik. A Göröngyös Úti Iskola éppen olyan, mint bármelyik másik iskola, itt mindig történik valami. A főhős kötetenként változik, így különböző gyerekek legkülönfélébb történetét, problémáit, érzéseit ismerhetjük meg. A Ne parázz! részben Saci a főszereplő, aki mindig kedves, rendes és szorgalmas. Igaz, a matekot mostanában egyre kevésbé érti, és amikor becsúszik egy kettes, el is titkolja. Sőt, akkor sem szól semmit, amikor észreveszi, hogy az egyik osztálytársnője rosszban sántikál. Mindennek tetejébe ott van még a karácsonyi fellépés is. Saci borzasztóan izgul, és mintha egyre jobban kaparna a torka.... Még szerencse, hogy idős barátjának, a bolondos Tata bácsinak minden nehézségre akad egy-két jó ötlete. Hogy micsoda? Kiderül a könyvből!

A másik regény, a Panthera, nagyobbaknak készült. Ezt a könyvet Bata Botond, iskolánk 5.a osztályos tanulója ajánlja nektek:
„A Panthera egy négyrészes könyvsorozat, aminek az első része A hógömb fogságában. Szerintem nagyon jó könyv. Története dióhéjban ennyi: Hat gyerek jelentkezik egy hegymászó tanfolyamra. Az oktatást egy Johnny nevű férfi vezeti Lavínia nevű segédjével.  Johnny egy átméretező gép segítségével lemásol egy furcsa hegyet, aminek Panthera a neve, és üvegbúra alá rejti. Az egyik pénteki szakkörön a gyerekeket is lekicsinyíti, hogy bezárja őket. Ezzel az a célja, hogy szerezzenek meg egy Akarit nevű követ, ami sok pénzt hozhat neki. De az egyik kislány elmegy mosdóba, és ezzel menti meg a többieket. Azért ajánlom ezt a könyvet, mert tele van izgalommal. Jó olvasást kívánok mindenkinek! ;) "                                                   

forrás: cerkabella.hu, pagony.hu

  • /index.php/iskolank/konyvtar/hirek/827-digitalis-munkarend-tajekoztato
  • /index.php/iskolank/konyvtar/hirek/804-heti-konyvajanlo