Húsvéti játék

Egy kis húsvéti játékra hívunk: ha szeretnél segíteni Pamacsnak, a kis nyuszinak, hogy ő is együtt festhesse a nagyokkal a hímes tojásokat, akkor vágj bele a játékba! Ha a képre kattintasz, kezdődik a kaland.

husveti jatek

 

Digitális munkarend - tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Az emberi erőforrások minisztere 17/2021. (III.5.) EMMI határozatában rendelkezett a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről.

Az általános iskolákban 2021. március 8-tól 2021. március 31-ig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

A tavaszi szünet a tanév rendje szerint, 2021. április 1-6. között lesz. Az első tanítási nap április 7. szerda B hét.

Tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány az általános iskolás gyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítése érdekében úgy döntött, hogy az intézménynek a szülők igénye alapján, a legszükségesebb esetekben – különös munkavégzés, vagy védekezésben való részvétel miatt - biztosítani kell a gyermekfelügyeletet. (18/2021 (III 6.) EMMI határozat)

A felügyelet igénylését kérem emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezzék az intézményvezetőnek.

Cikk folytatása

Heti könyvajánló

Ezen a héten a megyei könyvtár nálunk kikölcsönözhető könyvei közül Kertész Erzsi két regényét szeretnénk nektek ajánlani.
Kertész Erzsi a mai magyar kortárs gyermekirodalom egyik jeles képviselője, a kicsiktől a kamaszokig minden korosztály számára ír izgalmas, fordulatos történeteket.
Könyvtárunkban két könyvét találhatjátok most meg, a Ne parázz! című kötetet a Göröngyös Úti Iskola sorozatból és a Panthera című regényt.

konyvek
A Göröngyös Úti Iskola sorozat egy általános iskola alsó tagozatos osztályában játszódik. A Göröngyös Úti Iskola éppen olyan, mint bármelyik másik iskola, itt mindig történik valami. A főhős kötetenként változik, így különböző gyerekek legkülönfélébb történetét, problémáit, érzéseit ismerhetjük meg. A Ne parázz! részben Saci a főszereplő, aki mindig kedves, rendes és szorgalmas. Igaz, a matekot mostanában egyre kevésbé érti, és amikor becsúszik egy kettes, el is titkolja. Sőt, akkor sem szól semmit, amikor észreveszi, hogy az egyik osztálytársnője rosszban sántikál. Mindennek tetejébe ott van még a karácsonyi fellépés is. Saci borzasztóan izgul, és mintha egyre jobban kaparna a torka.... Még szerencse, hogy idős barátjának, a bolondos Tata bácsinak minden nehézségre akad egy-két jó ötlete. Hogy micsoda? Kiderül a könyvből!

A másik regény, a Panthera, nagyobbaknak készült. Ezt a könyvet Bata Botond, iskolánk 5.a osztályos tanulója ajánlja nektek:
„A Panthera egy négyrészes könyvsorozat, aminek az első része A hógömb fogságában. Szerintem nagyon jó könyv. Története dióhéjban ennyi: Hat gyerek jelentkezik egy hegymászó tanfolyamra. Az oktatást egy Johnny nevű férfi vezeti Lavínia nevű segédjével.  Johnny egy átméretező gép segítségével lemásol egy furcsa hegyet, aminek Panthera a neve, és üvegbúra alá rejti. Az egyik pénteki szakkörön a gyerekeket is lekicsinyíti, hogy bezárja őket. Ezzel az a célja, hogy szerezzenek meg egy Akarit nevű követ, ami sok pénzt hozhat neki. De az egyik kislány elmegy mosdóba, és ezzel menti meg a többieket. Azért ajánlom ezt a könyvet, mert tele van izgalommal. Jó olvasást kívánok mindenkinek! ;) "                                                   

forrás: cerkabella.hu, pagony.hu

Heti könyvajánló

A megyei könyvtár iskolánkban kikölcsönözhető könyvei közül ezen a héten a
Sherlock, Lupin és én 
sorozatot ajánlom figyelmetekbe. 

sherlocklupinesen10
Ezek a kötetek izgalmas krimiket rejtenek, amelyekben a híres nyomozó, Sherlock Holmes és Arséne Lupin, a gáláns szélhámos gyerekkori barátok. Irene Adler kislányként ismerkedik meg velük egy tengerparti városkában, Franciaországban. Az eszes és kíváncsi Irene csatlakozik a fiúkhoz, és a trió tagjainak hajmeresztő kalandokban van részük.  A történeteket Irene tollából ismerhetjük meg. Ezek a történetek az 1870-es években játszódnak, az akkori Párizsban, Londonban, és mind egy-egy önállóan is megálló, izgalmas nyomozást mond el. Közben pedig kötetről kötetre bonyolódik egy háttértitok, Irene Adler valódi családjának, származásának a rejtélye is.

A könyveknek a megformálása is hangulatos: a színes képekkel díszített papírborítót levéve egy-egy régi naplókötetet vagy bőrbe kötött, tizenkilencedik századi díszkiadást idéző keménykötés tárul elénk, hátlapján mindig a három főszereplő aláírásával, előzéklapján pedig korabeli – és nem egy esetben a történethez kapcsolódó – múltidéző újsághirdetésekkel.

Hozzánk három kötet érkezett a sorozatból: A Szajna árnyai, Utolsó felvonás az Operában és A Kobra bosszúja. 

Cikk folytatása

Unaloműző újra

Az idei tanévben újra indulnak a digitális oktatás alatt életre hívott Unaloműző kihívások!

Minden hónapban új feladattal vár benneteket az Elmerengők csapata is. Ha olvasással, könyvekkel kapcsolatos kihívásra vágytok, a feladatokat megtaláljátok az iskola honlapján a Digitális unaloműző/Elmerengő fül alatt vagy az iskola facebook oldalán.

Az idei első kihívás a népmesékhez kapcsolódik, hiszen szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját.
 
Sok sikert a megfejtéshez, és jó olvasást! 

Nyári betűfaló futam

Tudtad, hogy a nyári szünetben olyan helyekre is eljuthatsz, ahol eddig még sosem jártál? Minden utazásodnak csak a képzeleted szabhat határt. Mit is kell tenned?

Ragadj meg egy könyvet!

Folytatódik a Betű Faló Futam a nyári szünidő ideje alatt is! Már online is kitöltheted az adatlapot az általad olvasott könyvről a fenti képre kattintva :)

Ajánlj mások számára is letehetetlen olvasmányt!

A legtöbbet olvasó tanulók, valamint a legtöbbet olvasó osztály értékes nyereményeket kap! 😊

A könyv legyen veletek a nyári szünetben is!

Az alábbi képre kattintva, segítséget kaptok a nyári olvasónaplóhoz:

Cikk folytatása

Kiránduljatok az irodalomba!

Hiányzik az osztálykirándulás, és idén is szeretnétek átélni az izgalmas és vidám élményeket? Ha most nem is utazhattok el, de olvashattok róla! Az alábbi ajánlóban olyan könyveket találtok, amelyek osztálykirándulásokon játszódnak.

Jó kirándulást az irodalomba!

A képre kattintva nagyobbak lesznek az ajánlók!

Digitális könyvajánló

Most már tudod, milyen az, ha az otthonodban van az iskola. De vajon milyen lehet az iskolában lakni? A mostani könyvajánló két olyan regényt mutat be, amely bentlakásos iskolában játszódik. A repülő osztály kisebbeknek, az Abigél nagyobbaknak szól.

Az ajánlók nagyobbak lesznek, ha a képekre kattintasz.

  

Ha kedvet kaptál a könyvekhez, nem kell várnod, míg kinyitnak a könyvtárak, digitálisan is elolvashatod őket, mindkét mű megtalálható az interneten.

  • 1
  • 2