Heti könyvajánló

A megyei könyvtár iskolánkban kikölcsönözhető könyvei közül ezen a héten Boldizsár Ildikó két mesekönyvét ajánlom figyelmetekbe. 
Biztosan minden kislány és kisfiú álmodozott arról gyerekkorában, hogy királylánynak, királyfinak születik. Boldizsár Ildikó írónő szerint ez így is van, és erről írt két gyönyörű mesét kis királylányoknak és királyfiaknak.

kiralyok

A Királylány születik című könyvben elmeséli, hogy minden kislány királylánynak születik. „Amikor a Földön világra jön egy kislány, összegyűlnek odafönn az égi királylányok, hogy áldást mondjanak az újszülöttre.” A kisbabák a szívükben őrzik ezeket a jókívánságokat, ám ahogy telnek-múlnak az évek, lassanként megfeledkeznek róluk. Boldizsár Ildikó azonban emlékszik, és ebben a könyvben elmeséli nekünk, hogy milyen kincset rejt a kislányok szíve…

A Királyfi születik meséjében a királyfi egy napon két holló – Gondolkodó és Emlékező – társaságában felkerekedik, hogy bebarangolja a világot, és a föld madarainak példáján megtanuljon gondolkodni és emlékezni – emlékezni mindarra, ami még az ő születése előtt, a világ keletkezése táján lezajlott.

Mindkét könyvet Szegedi Katalin illusztrációi díszítik.

forrás: moly.hu, lira.hu

  • /index.php/iskolank/konyvtar/831-konyvajanlo-1848-mas-szemmel
  • /index.php/iskolank/konyvtar/795-a-megyei-konyvtar-konyvei-iskolank-konyvtaraban