Petőfi nyomában 5.

Májusban is folytatódik a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára meghirdetett Petőfi nyomában vetélkedő.

Május … – ebben a hónapban már nyílnak a völgyben a kerti virágok és a vadvirágok is.✿ A feladatok most a Petőfi verseiben pompázó virágokról szólnak, és kiderül az is, hogy a költő milyen virághoz hasonlította magát.
A feladatlap elvihető a könyvtárból, vagy a képre kattintva letölthető.

Petofi 5

Petőfi nyomában 4.

Újabb fordulóval folytatódik a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára meghirdetett Petőfi nyomában vetélkedő.

Április ... – ebben a hónapban ünnepeljük a magyar költészet napját. A feladatok most Petőfinek a költői hitvallásáról szóló egyik verséhez kapcsolódnak, és előkerülnek a költészetbe szintén belekóstoló családtagok alkotásai is.
A feladatlap elvihető a könyvtárból, vagy a képre kattintva letölthető.

Petfi nyomban 4

Petőfi nyomában 3.

Márciusban is folytatódik a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódó Petőfi nyoban vetélkedő a harmadik fordulóval.

Március és Petőfi... – a rejtvények természetesen az 1848-as forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódnak. Nemzeti színeink és a szabadságharc fegyverei is előkerülnek a feladatokban. A feladatlap elvihető a könyvtárból, vagy a képre kattintva letölthető.

Petofi nyomaban 3

Képek forrása: pim.hu, pngwing.com

Petőfi nyomában

petofi 200

Folytatódik a második fordulóval a Petőfi születésének 200 éves évfordulójára meghirdetett vetélkedő. A feladatlapon a költő életének fontos eseményeihez fűződő városokkal és versekkel kapcsolatos rejtvények várnak rátok. A feladatlap elvihető a könyvtárból, illetve itt letölthető.

A kép az alábbi ötlet alapján készült: https://appadvice.com/app/petofi-sandor/579718829

Petőfi 200

petofi 200

1823. január 1-én született Petőfi Sándor, egyik legnagyobb magyar költőnk, így jövőre ünnepeljük születésének 200. évfordulóját. Ehhez az eseményhez kapcsolódva iskolánk felső tagozatos magyartanárai az iskolai könyvtárral közösen vetélkedőt indítottak, Petőfi nyomában címmel. 2023 januárjáig a tanév minden hónapjában egy-egy, Petőfi életével, költészetével kapcsolatos feladatsor vár rátok az iskolai könyvtárban.

Az első feladatlap itt is megtekinthető.

A kép az alábbi ötlet alapján készült: https://appadvice.com/app/petofi-sandor/579718829

Játék a magyar nyelvvel

A magyar nyelv napját november 13-án ünnepeljük. Ebből az alkalomból játsszunk egy kicsit a magyar nyelvvel!

A képre kattintva kezdődhet is a rejtvények megfejtése!

magyar nyelv

Cikk folytatása

Új könyvek az iskolai könyvtárban

Új könyvekkel gyarapodott az iskolai könyvtár állománya, a Petőfi Irodalmi Ügynökség által kezdeményezett Könyvet a könyvtáraknak programnak és az iskolai alapítványnak köszönhetően. Az új kiadványok között mindenki találhat kedvére valót, az éppen olvasni megtanuló elsősöktől kezdve a legnagyobbakig. Mesék, regények kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak, ismeretterjesztő kiadványok várják az olvasókat!

kerek j knyvek

A népmese napja

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját.

Ha a képre kattintasz, egy népmese elolvasása után megláthatod, sikerül-e neked is kiállnod öt próbát, hogy eljuss a király kastélyába.

kikondas