Alsós DÖK-nap

Iskolánk napközis tanítói június 13-án Sportnapot rendeztek a diákok részére kicsit megtörve ezzel a napi rutint, és talán némi felüdülést, kikapcsolódást biztosítva a gyerekek számára.
Bemelegítésként és a hangulat megalapozása érdekében iskolakör futással kezdtük meg kis sportfesztiválunkat.
Ezután a nagy udvaron összegyűlt osztályok köszöntésével és a menetrend ismertetésével folytatódott a nap. A programban többféle mozgásforma is szerepelt: zenére tartott aerobic, partizán kidobó, vizes váltóverseny valamint Exatlon.
A rendezvény zárásaként pedig egy vidám táncot is elsajátíthattak a gyerekek. Reményeink szerint diákjaink nem csak fáradtan, de rengeteg maradandó élménnyel gazdagodva térhettek haza. Az eseményt a mozgás szeretete, a jókedv, az örömteli hangulat és az együtt töltött minőségi idő jellemezte. Ilyen volt ez a nap! :)
Az első képre kattintva az összes kép és videó megtekinthető!
 

Cikk folytatása

Suli Buli

Hosszú szünet után a felsősök újra felvehették a tánccipőjüket. Jó volt látni, hogy sok öregdiákkal is találkozhattunk. A hangulat fergeteges volt. Ezeket a képek is bizonyítják.

Kék Mancs Őrjárat

Tisztelt tanárok és kedves diákok!

A tegnapi nap folyamán (október 12.) elindult a diákönkormányzat és a vezetőség által újonnan létrehozott Kék Mancs Őrjárat. Ez a nyolcadikosokból álló szervezet fogja segíteni tanáraink munkáját a vírushelyzet alatt. De hogy mik is a feladataink:

  • Ahogy tegnap már láthattátok, mi segítünk a reggeli lázmérés zökkenőmentes lefolytatásában. (Hogy könnyebben megismerjetek minket, kék maszkot és egy Kék Mancs Őrjárat felirattal ellátott kitűzőt viselünk)
  • Mi pontozzuk a nagy épületben lévő termeket a 4. szünetben, amiről mindjárt részletesebben is írok
  • Ezek mellett, ha szükséges, bármikor tudjuk helyettesíteni az éppen hiányzó ügyeletes tanárt

Kérünk benneteket, segítsétek munkánkat és működjetek együtt velünk, hiszen ez mindannyiunk érdeke!

A másik ötlete a DÖK-nek az Osztály-szépségverseny volt. Ahogy már említettem, a 4. szünetben fogják a beosztott „ügyeletesek” a "nagyépület" termeit járva pontozni az osztályokat 1-től 5-ig. Ezzel az különleges kihívással szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy egy rendezett osztályteremben sokkal élvezetesebb a közösen eltöltött idő! Ráadásul a nyertes osztály egy plusz szabadnapot is kap a verseny végén. Figyeljetek oda, mert;

  • a termek tisztaságát
  • a dekorációt
  • a hetesek jelenlétét, feladatkörük ellátását
  • és a ti magatartásotokat – is pontozzuk.

Reméljük kezdeményezésünk elnyeri a tetszéseteket és mindannyian tesztek is érte, hogy győztesetek legyetek! További szép napot és jó versenyzést kívánok a DÖK nevében.

  Varga Dorottya Lili

a diákönkormányzat elnöke


Cikk folytatása

Papírgyűjtés

Kedves Gyerekek, Szülők, Tanárok!

Az őszi papírgyűjtés időpontja:

Szeptember 14-től 16-ig (hétfő, kedd és szerda) 8 és 14 óra között.

Az osztályok beosztását az osztályfőnökök fogják megkapni a papírgyűjtést megelőző héten.

 

... és még valami ...

Október 20-án pedig megismételjük a tavalyi sikeres ruhagyűjtő akciónkat, így a kinőtt ruhákat se dobjuk ki október 20-ig.

A ruhagyűjtésről további információt a képre kattintva találnak:

Illetve a tavalyi gyűjtésről itt a honlapon is találnak információkat:

Ruhagyűjtési akció

Kedden ruhagyűjtés! - GY.I.K.

Köszönet a ruhagyűjtésért!